Aktualności
W roku szkolnym 2016/2017 uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych ZS Nr 1 w Opatowie uczestniczą w XIX Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Do eliminacji okręgowych zakwalifikowały się uczennice: Zuzanna Ciach z kl. IV TŻ, Monika Sajda z kl. III TŻ A oraz Karolina Stępień z kl. III TŻ B. Etap Okręgowy XIX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności odbędzie się w Kielcach |w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w dniu 25 listopada 2016r. Uczestniczkom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszych zmaganiach konkursowych.
Tradycyjnie, tuż przed naszym narodowym świętem nauczyciele i młodzież Zespołu Szkół Nr 1 w Opatowie uczestniczyli w Opatowskim Biegu Niepodległości, który odbył się 10 listopada o godz. 12:00. W tym patriotyczno – sportowym wydarzeniu nasi uczniowie na sportowo i śpiewająco uczcili pamięć najważniejszej rocznicy naszej historii. Bezkonkurencyjne okazały się nasze uczennice, które nie dały rywalkom szans na dystansie biegowym wokół opatowskiego rynku.
3 listopada 2016 r. młodzież klas I i II Technikum Hotelarstwa z Zespołu Szkół Nr 1 w Opatowie wraz z opiekunami Iwoną Winiarczyk – Kapsą i Małgorzatą Stępień, wzięła udział w praktycznych zajęciach w cztero - gwiazdkowym butikowym hotelu Bristol**** ATR & Medical SPA w Busku Zdrój. Hotel mieści się w samym centrum Buska – Zdroju w sąsiedztwie ogrodu łazienkowskiego, jest on połączeniem zabytku z nowoczesnością. Stary budynek słynnej secesyjnej willi Bristol odrestaurowano dobudowując do niego nowoczesną część hotelową ze strefą uzdrowiskową i SPA. Ośrodek ten optymalnie łączy funkcję hotelową i restauracyjną z balneologią i rekreacją.