Aktualności
Dnia 4 marca 2015 roku w Zespole Szkół Nr1 w Opatowie odbył się konkurs „SUDOKU” .Sudoku (jap. 数独 sūdoku?, od sūji wa dokushin ni kagiru, czyli cyfry muszą być pojedyncze) – łamigłówka, której celem jest wypełnienie diagramu 9 × 9 w taki sposób, aby w każdym wierszu, w każdej kolumnie i w każdym z dziewięciu pogrubionych kwadratów 3 × 3 (zwanych „blokami” lub „podkwadratami”) znalazło się po jednej cyfrze od 1 do 9.Do konkursu przystąpiło 27 osób.
Dnia 09.03.2015 w ZS Nr1 w Opatowie gościli uczniowie klas trzecich opatowskich gimnazjów, którzy uczestniczyli w warsztatach kulinarnych pt. ,,Kuchnia pod wulkanem, czyli co jada się w Neapolu’’. Pod okiem starszych kolegów z II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz nauczycielki Agnieszki Frejlich przygotowali potrawy kuchni włoskiej. Wśród dań znalazły się: makaron z sosem bolońskim, 3 rodzaje pizzy, tiramisu, torcik pomarańczowy oraz jabłka pieczone na ostro z serami, żurawiną i orzechami.
Uczniowie klas mundurowych ZS Nr1 w Opatowie i ich nauczyciele Edyta Gwoździk i Marek Frejlich po raz trzeci uczestniczyli w niezwykłym szkoleniu w Warszawie "Seminarium Drewniak". To już 8 edycja kursu prowadzonego przez byłych operatorów jednostki GROM - powiedział M. Frejlich -upamiętniająca szefa szkolenia i współzałożyciela tej jednostki płk. Leszka Drewniaka. W tym roku mjr Jacek Kowalik organizator i przyjaciel płk. Drewniaka, zaprosił swego współtowarzysza broni z wielu misji stabilizacyjnych, Drago, komandosa amerykańskiej jednostki Navy Seals - dodała p. Edyta Gwoździk. Wśród 120 uczestników z Polski i Europy 16 osób reprezentowało mundurówkę ZS Nr1 w Opatowie.
Poniedziałek 9 lutego był najsmaczniejszym dniem w roku dla wszystkich miłośników pizzy. Zwolenników tego włoskiego specjału nie brakuje, a ile osób, tyle ulubionych smaków. Pierwotnie głównymi składnikami pizzy były pomidory, ser mozzarella i bazylia, których połączenie symbolizowało narodowe barwy Włoch. Obecnie wybór jest tak ogromny, że czasem ciężko zdecydować, czy mamy ochotę na pizzę tradycyjną, z mięsem, wegetariańską, czy nawet z owocami morza.09.02.2015r. w naszej szkole uczniowie Żywieniówki” uczcili Dzień Pizzy. Młodzież klas żywieniowych przygotowała najróżniejsze rodzaje tradycyjnej włoskiej potrawy.
- „Poznaj swoje prawa w pracy” – II edycja ogólnopolskiego konkursu wiedzy o prawie pracy dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych
- Wyjazdowe strzelanie w „10-tkę” na „5-tkę”
- To był wspaniały bal
- Zespół Szkół Nr 1 organizatorem Turnieju o Puchar Starosty Powiatu Opatowskiego w tenisie stołowym
- Zawody szkolnych klubów sportowych piłki siatkowej chłopców