Lubimy żartować z walentynek, ale gdy nadchodzi 14 lutego, ulegamy jego urokowi. Romantyczny posiłek we dwoje przy pięknie nakrytym stole, to doskonała okazja do miłego spędzenia czasu, ale też zjedzenie czegoś pysznego. Uczniowie z klasy II TŻ i UG na zajęciach w pracowni gastronomicznej skomponowali zdrowe, proste i szybkie w przygotowaniu potrawy. Z okazji dnia świętego Walentego małym słodkim lub pikantnym, jak kto woli co nieco można ucieszyc bliską osobę. A to, że smakołyk jest od serca, podpowie już jego kształt.

Nasza propozycja:

przystawka: „serdeczne” tartinki z szynką, serem, pomidorem lub ogórkiem

danie główne: nuggetsy drobiowe serwowane w trzech sosach: guacamole, czosnkowym i pomidorowym

a na deser: gofry belgijskie z musem brzoskwiniowo - czekoladowym i bitą śmietanką lub babeczki - całuski pachnące wanilią i czekoladą

do picia proponujemy: orzeźwiający koktajl bananowo - śliwkowy

życzymy smacznego świętowania.