Piernik na święta Bożego Narodzenia jest tak samo istotny jak choinka czy kolędy. Bez piernika, święta nie będą prawdziwe. A z piernika można robić różne rzeczy... Jedną z najciekawszych, dających wiele zabawy, śmiechu i satysfakcji jest oczywiście piernikowa chatka. Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych po raz kolejny wzięli udział w konkursie na najładniejszy domek z piernika. Większość prac została wykonana pomysłowo i bardzo starannie.

Komisja konkursowa w składzie Magdalena Gdowska, Dorota Pitek, Agnieszka Spała i Monika Wicha przyznała: I miejsce Michałowi Kozakiewiczowi z klasy I TŻiUG, II miejsce dla Marcela Przygody z klasy III TŻiUG B oraz III miejsce Klaudii Wołoszyn z klasy I TŻiUG. Przyznane zostały także liczne wyróżnienia dla uczniów klasy III TZiUG A - Marty Bucior i Bartka Gierady, uczennicy klasy III TŻiUG B - Justyny Religii oraz uczniów klasy I TŻiUG - Patryka Bilskiego Agnieszki Długosz, Karoliny Gębki, Jakuba Jankowskiego, Karoliny Zając i Dominiki Zawadzkiej.

Urokliwe piernikowe chatki można podziwiać na wystawie szkolnej.

Z okazji Świat Bożego Narodzenia, życzymy na stole dużo pysznego jedzenia.
By ryba świetnie smakowała i kapusta pięknie się prezentowała.
Choinka ślicznie świeciła i każda bombka się mieniła.
By każdy znalazł pod choinką prezentów moc, w tę świąteczną noc.

Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.