Aktualności

W dniu 30.03.2023 r. uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro. Młodzież miała okazję poznać zróżnicowaną ofertę produktów, usług, nowych technologii i rozwiązań dla branży HoReCa oraz trendy w światowej gastronomii. Jedną z głównych atrakcji były pokazy kulinarne w strefie live cooking, prowadzone przez szefów kuchni renomowanych restauracji, a także prezentacje i prelekcje przygotowane przez specjalistów branży gastronomicznej.

Babki, mazurki, serniki i inne przysmaki świąteczne można było nabyć podczas Kiermaszu Wielkanocnego, który odbył się 26 marca 2023r. na Placu „Promenada” w Opatowie. Oczywiście jak na kiermasz przystało nie mogło zabraknąć ozdób świątecznych, palm, kolorowych pisanek oraz upominków wykonanych przez uczniów naszej szkoły.
Wszystkim, którzy włączyli się w organizację kiermaszu oraz wspomogli naszą akcję charytatywną – serdecznie dziękujemy!

Uczniowie naszej szkoły udowodnili, że rozwiązywanie zadań matematycznych, nawet w sobotę, ma pozytywne strony. Justyna Goździewska, Mateusz Kozakiewicz, Zofia Wójcik i Dominika Żyła zakwalifikowali się do finału konkursu „VII Memoriał Urszuli Marciniak”, który został objęty patronatem Uniwersytetu Wrocławskiego

Jesteśmy dumni i śledzimy losy naszych absolwentów. Tym razem przedstawiamy Patryka Smalerę, absolwenta naszej Żywieniówki, który robi karierę w branży gastronomicznej. Niedawno szkolił się u Kurta Schellera - prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, organizatora licznych konkursów kulinarnych oraz laureata wielu nagród i wyróżnień. W 2005 r. został uhonorowany Oskarem kulinarnym w kategorii osobowość kulinarna.