Strona ZS Nr1 w Opatowie
    • Aktualności
    • Informacje o szkole
    • Grono Pedagogiczne
    • Biblioteka szkolna
    • Kalendarium szkolne
    • Dokumenty szkolne
      • O patronie
      • prezentacja
      • Dyrektorzy
      • Z „Górki” w świat
      • Okiem Belfra
      • Wywiady z dyrektor Magdaleną Gdowską
      • Pamiątkowa Księga Jubileuszowa
    • Liceum Służb Mundurowych
    • Technikum Hotelarstwa
    • Technikum Logistyczne
    • Technikum Pojazdów Samochodowych
    • Technikum Mechanizacji Rolnictwa i Agrotroniki
    • Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
    • Technikum Budowlane
    • Technikum Reklamy
    • Szkoła Branżowa I stopnia
    • Szkoły w systemie dziennym
    • Szkoły w systemie zaocznym - Kwalifikacyjne Kursy Zawodowe
    • PRIMUS INTER PARES
    • Plan lekcji
    • Samorząd szkolny
    • Szkolne Koło Wolontariatu
    • Konsultacje nauczycieli
    • Wykaz Podręczników 2024/25
    • Nowe linie autobusowe
    • Podanie o wydanie duplikatu legitymacji szkolnej
    • Wniosek o wydanie duplikatu świadectwa
    • Dyżury pedagogów
    • O warsztatach ...
    • Z życia warsztatów ...
    • Procedury reagowania w przypadku wystąpienia wewnętrznych i zewnętrznych zagrożeń fizycznych w szkole
    • Gdzie szukać pomocy?
    • PROCEDURY ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA I ZDROWIA
    • PROCEDURA ORGANIZOWANIA I UDZIELANIA POMOCY PSYCHOLOGICZNO - PEDAGOGICZNEJ
    • Regionalny Program Zdrowotny w zakresie zapobiegania i wczesnego wykrywania cukrzycy typu drugiego
    • e_dziennik
    • INFORMACJE O DZIENNIKU
    • Projekt EZWP
    • Projekt NSzZ-NR
    • Projekty PO WER
      • Portugalia 2016
      • Włochy i Portugalia 2017
      • Hiszpania i Portugalia 2017-18
      • Bułgaria 2019
    • Projekt ERASMUS+
      • Irlandia2020
      • Projekt "Zawodowo - Międzynarodowo 2"
      • Portugalia
      • Projekt "Zawodowo - Międzynarodowo 3"
      • Projekt „Zawodowo - Międzynarodowo 4”
      • Portugalia 2025
    • Projekty RPOWŚ
      • Uczniowie ZS nr1 bliżej rynku pracy
    • Projekt Nowoczesna Szkoła
    • Projekt Czas Profesjonalistów
    • Rozbudowa kompleksu sportowego i warsztatów szkolnych
    • Dziś uczeń jutro student
    • Profesjonaliści z regionu opatowskiego – podniesienie jakości szkolnictwa branżowego
      • Rekrutacja
      • Kurs fotograficzny
        • Ogłoszenie
        • Klauzula informacyjna
        • formularz zgłoszeniowy pracodawcy (do pobrania)
      • Wysoka jakość szkolnictwa branżowego w Technikum im. płk. Jana Piwnika Ponurego z Zespołu Szkół nr 1 w Opatowie
      • Wsparcie szkolnictwa ogólnego w powiecie opatowskim
    • Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa
    • Politechnika Świętokrzyska
    • WSL w Poznaniu
    • Fundacja Grom Combat
    • WKU Sandomierz
    • Magneto Marelli
    • OSKP Okalina Kol.
    • PitStop
    • Wulkanizacja Papaj
    • ARChmielewski
    • Trille Valtra
    • AgroSerwis
    • P. P. H. U. Marian Kisiel
    • Ankieta absolwenta liceum
    • Ankieta absolwenta technikum
    • Ankieta absolwenta zasadniczej szkoły zawodowej
    • Matura informacje
    • Egzaminy zawodowe
    • Archiwalne
    • Bieżące
    • Dane kontaktowe
    • Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych
    • Internat
    • PROCEDURA ORGANIZOWANIA I UDZIELANIA POMOCY PSYCHOLOGICZNO - PEDAGOGICZNEJ
  • MEN
  • Centralna Komisja Egzaminacyjna
  • Facebook
  • Instagram
  • W rankingach „Perspektyw”
  • bip
  • Dostępność

Fotorelacja z praktyk w Portugalii

Więcej…

Przygotowania do praktyk kucharskich w Portugalii trwają …

naglowek 2015 1 PL01 KA102 015530

Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wytrwale przygotowują się do stażu w Portugalii. Oprócz przygotowania kulturoznawczego i językowego postanowili zgłębić tajniki kuchni portugalskiej, która jest bardzo bogata i różnorodna. Na jej charakter miały wpływ wielkie odkrycia geograficzne oraz kulinarne zwyczaje i egzotyczne przyprawy przywiezione przez portugalskich żeglarzy z kolonii w Azji, Afryce i Ameryce Południowej. Powstała niezwykła mieszanka smaków, która nie zawiedzie nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

Więcej…

Młodzież wyjeżdżająca na praktyki do Portugalii otrzymała darmowe tablety

naglowek 2015 1 PL01 KA102 015530

Już za miesiąc młodzież Zespołu Szkół Nr1 w Opatowie poleci do Portugalii, aby odbyć staż zawodowy w ramach realizowanego w szkole projektu „Więcej wiesz – sięgasz dalej - zagraniczne staże świętokrzyskich kucharzy” realizowanego ze środków POWER na zasadach programu Erasmus + współfinansowanego z funduszu Unii Europejskiej.
Ukończenie stażu zapewni uczniom otrzymanie certyfikatu potwierdzającego odbycie praktyki zagranicznej, co znacznie zwiększy szanse na atrakcyjną pracę zarówno w Polsce, jak i za granicą. Dodatkowo młodzież odbędzie kurs barmański, niezwykle przydatny w pracy sommeliera baristy. Każdy z uczestników projektu otrzymał na własność tablet. Urządzenia będą wykorzystywane w czasie zajęć teoretycznych jako baza do gromadzenia notateki przepisów kulinarnych oraz jako urządzenie telekomunikacyjne umożliwiające kontakt z rodzinami w Polsce. Przygotowania do wyjazdu trwają już od dawna. Młodzież uczestniczy w specjalnie zorganizowanych dla nich zajęciach o tematyce kulturowej i doskonalących umiejętność posługiwania się językiem angielskim.

Więcej…

Ogłaszamy nabór uczestników do projektu

naglowek 2015 1 PL01 KA102 015530

 

„Wiesz więcej - sięgasz dalej. Zagraniczne staże świętokrzyskich kucharzy”

W ramach programu ERASMUS+ Kształcenie i szkolenie zawodowe - Akcja 1 Mobilność uczniów realizowany przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) nr projektu: POWERVET -2015-1-PL01-KA102-015530 dotyczy uczniów Zespołu Szkół Nr1 w Opatowie oraz uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. K.E.N w Sandomierzu.

W projekcie mogą wziąć udział uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz oraz uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Nr1 w Opatowie.

Więcej…

  1. Czego nauczyli się w Portugalii

Strona 1 z 2

  • 1
  • 2