W dniu 30.03.2023 r. uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro. Młodzież miała okazję poznać zróżnicowaną ofertę produktów, usług, nowych technologii i rozwiązań dla branży HoReCa oraz trendy w światowej gastronomii. Jedną z głównych atrakcji były pokazy kulinarne w strefie live cooking, prowadzone przez szefów kuchni renomowanych restauracji, a także prezentacje i prelekcje przygotowane przez specjalistów branży gastronomicznej. Zainteresowaniem cieszyły się również specjalistyczne urządzenia i akcesoria gastronomiczne do wyposażenia zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych, barów oraz bogaty asortyment produktów spożywczych. Udział w targach gastronomicznych był dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej okazją do poszerzenia wiedzy w zakresie współczesnej gastronomii, jak i poznania nowych smaków podczas licznych degustacji.