plakat promocyjny szkoły 

„Ile razem dróg przebytych, ile ścieżek przedeptanych?[...]

Ile w trudzie niustannymwspólnych zmartwień, wspólnych dążeń?”

W dniu 21.04.2022 roku w naszej szkole odbyła się uroczystość wręczenia świadectw uzyskania kwalifikacji w zawodach: technikum logistyczne, technikum pojazdów samochodowych, technikum hotelarstwa, technikum mechanizacji rolnictwa i agrotroniki oraz technikum żywienia i usług gastronomicznych.

W ramach innowacji pedagogicznej Eko – kuchnia uczniowie klas II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych spotkali się on-line z panią dr Agnieszką Leciejewską – specjalistką dietetyczką. Tematem zajęć była sezonowość w diecie ze szczególnym uwzględnieniem diety roślinnej na wiosnę pt „Wiosna w stylu vege - zdrowa i smaczna dieta roślinna”. Serdecznie dziękujemy pani doktor za przekazanie cennych informacji.

Uczniowie wraz z panią Dyrektor oraz opiekunem nauczycielem matematyki

12 kwietnia na Politechnice Świętokrzyskiej nasi uczniowie wraz z Panią Sylwią Podczasi oraz Panią Dyrektor podsumowali projekt zainicjowany przez Kuratora Oświaty Kazimierza Mądzika pt. Matematyka bez poprawki. Projekt skierowany był do tegorocznych maturzystów, którzy brali udział w dodatkowych zajęciach z matematyki.