Uczniowie kl II Technikum Hotelarstwa, Technikum Logistycznego, Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum Mechanizacji i Rolnictwa uczestniczyli w konkursie z Podstaw Przedsiębiorczości, który został przeprowadzony 5 grudnia 2017 r. Do konkursu przystąpiło 10 uczniów: Katarzyna Baran, Natalia Rej, Paulina Łucka, Oliwia Chadała, Magdalena Krzyśkowska, Patrycja Pierzchała, Oliwia Pietruszka, Adrian Stępień, Kacper Sikora i Marcin Nowakowski.


Głównym celem konkursu jest rozwijanie zainteresowań, wiedzy i umiejętności z zakresu przedsiębiorczości. Konkurs ,,Krok do przedsiębiorczości” to cenne wskazówki dla uczniów, dotyczące bycia człowiekiem przedsiębiorczym. Może nią być każda osoba realizująca swoje cele poprzez tworzenie własnych działań, wspinająca się po szczeblach kariery zawodowej. To także osoby prowadzące własną działalność gospodarczą. Zainteresowanie się przedsiębiorczością to korzyści, które odgrywają ważną rolę w wielu dziedzinach życia.


Laureatami konkursu zostały:
I miejsce- Paulina Łucka kl. II TL
II miejsce- Magdalena Kszyśkowska kl. II TL
III miejsce- Patrycja Pierzchała kl. II TH

Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie dziękuję, oraz życzę dalszych sukcesów podkreśliła Ewelina Spychaj